Beste parochianen,

Op het moment dat ik dit schrijf, beleeft Nederland een aantal warme dagen met tropische temperaturen en zitten we nog steeds in de coronacrisis.

Normaal gesproken is dit de periode, waarin de koren weer gaan oefenen, de werkgroepen weer gaan draaien, kortom: het was altijd een belangrijk kantelpunt, waarbij je kon zien dat de vakantie voorbij was. Voor de koren is het nog steeds niet bekend wanneer er weer op volle sterkte gezongen kan worden. Dat is natuurlijk heel vervelend; je zit op een koor en je wilt dus zingen!

De Eerste Heilige Communie en het Vormsel zijn uitgesteld en zullen in het najaar plaatsvinden. Ook hier was het aanpassen geblazen. Zo zijn de laatste lessen van het Vormsel “online” gegeven. Werkgroepen vergaderen bijvoorbeeld via de computer, of op een andere wijze, zodat alles toch door kan blijven draaien. En ik merk, dat de kerkdiensten alweer als vanouds voelen. We hebben met ons allen de maatregelen serieus genomen en zijn er inmiddels ook aan gewend geraakt.

Maar voor velen blijft dit toch een moeilijke periode. Men blijft zoveel mogelijk thuis, omdat diegene – of de partner – tot de risicogroep behoort. De boodschappen laten ze thuisbezorgen en een blokje om, of een stukje fietsen wordt op de stille momenten gedaan.

We zullen ons hier doorheen moeten slaan. De term vertrouwen speelde een belangrijke rol in het evangelie van vorige week, waarbij Jezus de reddende hand naar Petrus uitstak, die net uit de boot was gestapt en over het water naar Jezus toe was gelopen. Maar toen Petrus merkte hoe hard het waaide werd hij bang en schreeuwde: ‘Heer, red mij!’, waarop Jezus hem de reddende hand toereikte.

Heb vertrouwen in Hem; ook in deze crisis. En ik denk, dat Onze Lieve Heer ons op zoveel manieren een helpende hand toereikt. Het kan op een manier zijn, waarbij we het niet eens door hebben, dat ons de helpende hand toegestoken wordt. ‘Wees niet bang, Ik ben het.’ Texel heeft dit jaar als thema gekozen: “Speuren naar God – Sporen van God”, waar – in diverse vieringen, zoals de startviering – bij stil zal worden gestaan. Een mooi en toepasselijk thema en ik hoop dat dit tot resultaat mag leiden. Ik wens ons allen een goede start van deze periode toe. En voor de jongeren die weer naar school mogen gaan, een goed studiejaar toe. Voor nu wens ik u allen alle goeds toe.

Henk Schrader, diaken.

Copyright © 2004- 2020. OLV Praesentatie Anna Paulowna.