Beste parochianen,

Wij zijn het nieuwe liturgische jaar A ingegaan, elke zondag wordt een stuk uit het Evangelie volgens Matteus gelezen.

Het nieuwe liturgische jaar begint met de adventstijd. Advent betekent "komst". Advent is een tijd van voorbereiding. Waarop mogen wij ons voorbereiden? Op de komst van Jezus Christus. Het mysterie van Jezus Christus, die vlees is geworden, wordt door de kerk gedurende deze tijd herdacht, vanaf Zijn menswording tot aan Zijn dood en verrijzenis.

Advent is een tijd van verwachting en hoop. Hoop die we soms in ons leven missen. Het gemis aan hoop is er vooral als we geen doel meer in ons leven hebben. Wij staan in het leven, maar soms weten wij niet waaróm en waarvóór wij leven.

De tijd van Advent is een bijzondere tijd. Jezus Christus is mens geworden. Mens zoals wij. Is dat misschien ons probleem? Zoeken wij Jezus Christus ver van ons menszijn, ver van ons dagelijks leven?

Ik hoop dat deze tijd ook voor u een bijzondere tijd mag zijn. Hierbij denk ik niet alleen aan cadeaus of feestjes, maar dat u deze tijd met uw gezin, familie, vrienden, op een speciale manier mag vieren. Want Christus zoekt een plek, een herberg, in het hart van elk mens waarin Hij geboren kan worden. Geef dit maar een kans in uw leven!

Ik wens u een goede en gezegende Advent en Kersttijd toe en een gezellige jaarwisseling. Moge Jezus Christus in de kribbe van ons hart komen wonen, waar de vrede en de liefde centraal staat voor iedereen.

Pastoor Ivan

Copyright © 2004 - 2020 OLV Praesentatie Anna Paulowna.