Beste parochianen, we kunnen het al weer goed merken, dat de dagen gaan lengen; het voorjaar komt in zicht.

Toch kijk ik nog even achterom, naar de Kerst. We hebben met ons allen mooie vieringen gehad, er waren mooie Kerstconcerten en de KerstIIN in Julianadorp, die weer een mooie middag is geworden. Ik heb rond deze dagen weer veel vrijwilligers mogen ontmoeten die met de voorbereidingen bezig waren of de kerk aan het versieren waren. Het resultaat mocht er ook zijn: prachtig versierde kerken. Langs deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar hulp het afgelopen jaar; in welke vorm deze hulp ook was.

Het afgelopen jaar mocht ik afsluiten met een viering in ’t Zand. Daar kennen ze een prachtige traditie: na afloop een heerlijke oliebol. In mijn preek stond ik stil bij de jaarwisseling, waarbij ik aangaf, dat het toch altijd goed is om even de balans op te maken. Even voor de geest halen wat er allemaal gebeurd is, of welke plannen juist niet van de grond gekomen zijn. Ik gaf ook aan, dat we uiteraard best mogen kijken naar wat niet goed is gegaan, maar zeker ook wat wel goed is gegaan. En dat we voor die goede dingen ook wel eens dankbaar mogen zijn.

“Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en overwoog ze bij zichzelf.”

Een prachtige uitspraak, welke ons tot nadenken zet. Even rust op de plaats, want we vinden dingen tegenwoordig allemaal maar heel gewoon.

Maar dat is het zeker niet. Ook daar mogen we wel eens bij stilstaan en dankbaar zijn voor het goede, wat we gekregen hebben. Ook gaf ik in de preek aan, dat voornemens vaak al weer snel vervlogen zijn. We zijn inmiddels weer een paar weken verder. Heeft u zich ook iets voorgenomen dit nieuwe jaar en houdt u zich daar nog aan? Misschien dat ik u hier nu weer aan herinner en dat u de voornemens weer met frisse voorjaarsenergie oppakt.

Ik wens u alvast een mooi voorjaar toe.

Henk Schrader, diaken.

Copyright © 2006 - 2019.  OLV Praesentatie Anna Paulowna.