Beste parochianen!

Het schooljaar 2022-23 is bijna ten einde. Wij kunnen zeker terugkijken en ons verschillende bijzondere momenten in herinnering brengen. Zelf denk ik aan Kerst, die we na de coronaperiode weer samen konden vieren en daarna ook Pasen en de Eerste Communie, waarin 28 kinderen voor het eerst de heilige Communie ontvangen hebben. Wij hebben het sacrament van het Vormsel met 11 vormelingen gevierd. Dit keer hebben wij het in ’t Zand gevierd.

Er waren ook andere feesten zoals huwelijksfeesten, doopsels, de scholen zijn voor Kerst en Pasen bij ons geweest. Maar er waren ook moeilijke momenten zoals uitvaarten. In al deze momenten konden wij zien en ervaren dat wij een kerkgemeenschap kunnen zijn.

Maar nu komt er een andere tijd van het jaar. De tijd van vakantie. Ik heb in het ANWB magazine een artikel over de vakantie gelezen. In het hele magazine kunt u verschillende ideeën en manieren vinden om een “mooie en goede vakantie” te hebben. U kunt ook daar verschillende bestemmingen vinden. Het is bijzonder dat u nu met al de technologie alles kunt vinden. Zelfs de kosten van de vakantie. Maar een ding is altijd hetzelfde. U hebt de tijd nodig om te kunnen rusten.

Het is zeker dat niet iedereen deze mogelijkheid heeft. Want sommigen moeten ook blijven werken.

Voor degenen die wel een tijd van rust kunnen krijgen, die misschien naar andere landen kunnen of misschien ook hier in Nederland blijven, waar u ook mooie plekjes kunt vinden of ontdekken. Bovenal wens ik u een goede vakantie.

De vakantie is een tijd van rust, een verandering in de verschillende activiteiten die we realiseren. Maar vooral een tijd waarin we over alles wat wij gedaan hebben na kunnen denken en de toekomst daarop mogen richten.

Voor de kerk is deze tijd ook een tijd van rust in de zin van de drukte van dagelijkse activiteiten. Maar wel een tijd van voorbereiding voor de komende tijd. De plannen voor de toekomst. Hoe gaan wij verder in onze regio.

Bidden wij tot God onze Vader om ons te zegenen, te beschermen en hulp te vragen voor deze tijd die wij beginnen. Dat wij, waar wij ons ook bevinden, goed van deze tijd kunnen genieten en Hem in onze gedachten hebben en Hem te bedanken voor alles wat wij in dit jaar konden doen en het komende jaar. Al deze intenties vragen wij aan God door de voorspraak van Maria onze moeder en door Christus onze Heer..

Pastoor Ivan

Copyright © 2004-2023. OLV Praesentatie Anna Paulowna.