Onze Lieve Vrouwe Praesentatie

Anna Paulowna

Inlogformulier

Artikel plaatsen?
dan eerst inloggen.
.

Beste parochianen,

in onze regio waren er twee prachtige Passion-uitvoeringen; een in ’t Zand (met ook een uitvoering in Schagerbrug) en een in Anna Paulowna. De eerste die ik bezocht had, was die in ’t Zand. Een volle kerk en net als de vorige keer weer een prachtige “muzikale paasvertelling” zoals het in de krant de dag daarop benoemd werd.
Het weekend erop was het de beurt aan Anna Paulowna. Ook hier veel muziek tussen het lijdensverhaal door. Sommige liederen werden door Rhythm Voice gezongen en weer andere liederen door het jongerenkoor Nura, wat een mooi effect gaf.
Het was duidelijk te zien, dat beide uitvoeringen goed voorbereid waren; vele mensen hebben hier hun steentje aan bijgedragen.
Dat het lijdensverhaal mensen aanspreekt blijkt wel aan de vele mensen die naar deze uitvoeringen gaan of The Passion op TV zien. De reden? Dit werd kort maar krachtig uitgesproken aan het begin van de uitvoering in ’t Zand: omdat dit eeuwenoude verhaal nog steeds heel actueel is.

Mooi dat zoveel mensen zich telkens weer willen inzetten om die boodschap uit te dragen. Dit indrukwekkende verhaal, dat nooit verveelt.

Ik wens u alle goeds toe.

Henk Schrader, diaken.

Copyright © 2017. OLV Praesentatie Anna Paulowna.