Vrijdag 27 maart kwamen de vormelingen bijeen in onze eigen Spoorbuurtschool.  Deze avond was naast diaken Henk Schrader en catechiste Anita Captein, ook pastoor Ivan aanwezig.

Tijdens de vormselviering zullen de kinderen een tweetal liederen zingen, één van deze liederen werd deze avond geoefend.

Pastoor had zijn gitaar mee, ook Bram, Denise en Sijm zullen dit liedje op gitaar begeleiden. Dus dat moest natuurlijk wel geoefend worden!

 

Dit keer was hoofdstuk vijf aan de beurt. "In Vorm" - wie of wat vormt jou? Wie zijn je voorbeelden? Wat zijn je sterke kanten? Het vormsel is één van de zeven sacramenten van de Katholieke Kerk. Handen spelen bij het vormsel een belangrijke rol. Ze zijn nodig bij de handoplegging, zalving en bezegeling. De diepere betekenis hiervan werd uitgelegd. Na dit hoofdstuk is er nog 1 hoofdstuk te gaan, hoofdstuk 6. Deze avond zal op vrijdag 17 april georganiseerd worden, de kinderen zullen dan ook de Spoorbuurtkerk in groepjes bezoeken onder leiding van Hans van Tongerlo. Tevens zullen de liedjes nog een keer geoefend worden.

 

  De groep in actie!

 

Werkgroep Heilig Vormsel,

Anita Bakker, Wilma Timmer en Inge Kaptein

Copyright © 2004 - 2022 OLV Praesentatie Anna Paulowna.