Mededelingen:

Agenda

-Op maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur kunt u op de pastorie terecht voor het bespreken van intenties of ander zaken. Dit kan zowel persoonlijk als telefonisch. De gastvrouwen zijn dan aanwezig. Tevens is de kerk dan open voor het opsteken van een kaarsje.

- Maandag 20 maart: geen aanbidding.

- Dinsdag 21 maart Keijzershoff viering m.m.v. het Keijzerskoor, aanvang 10.00 uur voorganger is kapelaan Maciej.

 

Vieringen in ikc Spoorbuurt.

Ook in de eerste 2 maanden van dit jaar werden de vieringen gehouden in het gebouw van ikc Spoorbuurt (Spoorbuurtschool). Wij zijn daar op zaterdagavond of zondagochtend weer welkom en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Wij kunnen van alle faciliteiten gebruik maken en het is er behaaglijk warm. Ook in de maand maart worden de vieringen in school gehouden. Daarna hopen we dat de temperaturen  stijgen zodat we weer ons eigen kerkgebouw gebruiken voor onze vieringen.

Collecte

Tijdens de corona periode  werd de collecte gehouden aan het einde van de viering waarbij achter in de kerk de collecteschalen stonden. Deze manier van collecteren blijven we handhaven , alleen nu staan de schalen bij de uitgang van de school. Wij zijn u zeer dankbaar voor uw gave voor het onderhoud van de kerk en de dagelijkse gang van zaken in de parochie zoals het betalen van de energie nota’s, aanschaf van kaarsen, liturgieboekjes enz.

Net als bij u gaan ook bij ons de kosten erg omhoog omdat alles duurder wordt. Daarom willen wij u vragen de collecteschalen extra te vullen.

Keijzershoff viering

Op elke derde dinsdag van de maand is er in Keijzershoff een eucharistieviering. Deze viering is toegankelijk voor iedereen, dus ook als u niet in Keijzershoff of Rietgors woont. De viering wordt muzikaal ondersteund door het Keijzers-koor. Na afloop wordt er samen koffie/thee gedronken met wat lekkers erbij. Komt u eens naar deze viering en u kunt dan zelf zien hoe deze vieringen beleefd worden door de aanwezigen.

Veertigdagentijd.

De veertigdagentijd is vanaf Aswoensdag 22 februari tot en met zaterdag 8 april. De vastentijd is een tijdlang je onthouden van bepaalde dingen. Het kan gaan om eten en drinken , maar ook ander dingen, b.v. je auto laten minder of niet gebruiken, de computer of telefoon uit laten staan. Een goede manier van vasten probeert vier dingen te bereiken:

  • Een betere omgang met God;
  • Een beter omgang met medemensen;
  • Een betere omgang met het milieu en de gehele wereld;
  • Een betere omgang met jezelf.

Vasten is een voorbereiding op het hoogfeest van Pasen en een periode van inkeer en bezinning.

Vieringen tijdens de Goede Week:

Hierbij al een vooruitblik op de vieringen van de Goede Week. In de volgende pastorale komen we hier uitgebreid op terug.

Palmpasen zondag 2 april aanvang 09.30 uur, Witte Donderdag 6 april viering aanvang 19.00 uur regioviering, Goede Vrijdag 7 april 15.00 uur Kruisweg en om 19.00 uur regioviering, zondag 9 april 1ste Paasdag 09.30 uur Eucharistieviering.

Pastorale digitaal.

Elke maand wordt bij velen van u de pastorale bezorgd. Bij anderen komt de pastorale via de mail in huis. Wilt u ook voortaan de pastorale digitaal ontvangen, geeft u dan uw mailadres door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Gezien de al maar stijgende prijzen stellen wij het op prijs dat steeds meer parochianen de pastorale digitaal  willen ontvangen. Het ontvangen van de Pastorale is nog steeds gratis en dat willen wij zo houden.!

Adreswijziging

Wilt u bij adreswijziging, door verhuizing of andere wijzigingen in het gezin  die voor ons van belang zijn, dit ook even doorgeven aan het parochiesecretariaat zodat onze administratie van de parochianen goed op orde blijft. Dit kan storende fouten voorkomen. Dank U.

Copyright © 2004-2023. OLV Praesentatie Anna Paulowna.