In een stampvolle Spoorbuurtkerk is er, vrijdagavond 31 maart 2017, genoten van een passievolle uitvoering van "The Passion" Het lijdensverhaal van Jezus Christus.

Het verhaal, de laatste 12 uur van het leven van Jezus, werd duidelijk en mooi ten gehore gebracht door  Diaken Jules Post en Gerard Benjamins.

Diaken Jules Post

 

De beide heren werden prima afgewisseld door 2 van onze koren.

Kinderkoor Nura onder leiding van Pathuma Neeft en ritmisch koor "Rhythm Voice" onder leiding van Marco Mosk, brachten deze avond prachtige nummers ten gehore welke perfect pasten bij het moment van het verhaal.

Zoals bijvoorbeeld een nummer van Boudewijn de Groot met "De avond". uitstekend gestart door de jongeren van Nura en langzaam, opbouwend, versterkt door het Rhytm Voice, die uiteindelijk gezamenlijk krachtig eindigen "IK GELOOF!!”

Langzamerhand werd het donker, zowel buiten als in de kerk, maar ook  het verhaal. Het leven van Jezus eindigde tenslotte…..

Verteller Gerard Benjamins 

 

Of toch niet? Het licht van Jezus  werd ontstoken en doorgegeven in brandende kaarsjes.

De uitvoering eindigde met het prachtige nummer van Gold Play “Fix you” Het applaus na afloop had wat harder gemogen, maar hoe doe je dat, met een brandende kaars in je hand? Even uitblazen dan zodat, na  het laatste stuk van “Fix You”, het applaus toch nog los barste!

Als u bent geweest, kunt u er over meepraten. wat was het mooi!

Dank aan iedereen!

Bent u niet geweest, dan raad ik u aan, de volgende keer er bij te zijn!

U heeft wat gemist, Passie!

 

Theo Schilder

 

Copyright © 2006 - 2019.  OLV Praesentatie Anna Paulowna.