Voor de 13e keer sinds 2003 was de jaarlijkse commissie die zich bezig houdt met deze viering bijeen.

Inmiddels wel in een enigszins gewijzigde samenstelling, maar steeds met het zelfde doel: een prachtige Oogstdankviering organiseren. De oogstdankcommissie bestaat uit de volgende leden: Herman Pennings en Jos van Kuijeren (parochie Anna Paulowna), Gerard Schouten en Karin Burger (parochie ’t Zand), Jan Clemens (parochie Julianadorp), Joost Pennings, Nathalie van den Hoek en Ton van Zanten (parochie Breezand).

De woonkamer van Herman en Henny Pennings was voor deze gelegenheid in stelling gebracht .

Hier werden alle punten van voorbereiding op de bekende i gezet.

 Voorzitter Herman delegeerde, Nathalie notuleerde, meningen werden uitgewisseld en knopen werden door gehakt. Het moest weer een topper worden.

Herman legde contact met Vlootaalmoezenier Jules Post die zeer vereerd was met de uitnodiging en leefde zich opnieuw in in de agrarische wereld, die hij sinds zijn jeugd jaren achter zich had gelaten.

Jos nam de hele P.R. voor zijn rekening en tevens de zorg op zich voor een prachtige liederen en gedichten bundel en ging aan de slag om een koor uit alle gelederen te formuleren. Er werd zelfs een nieuw lied gemaakt door hem op de wijze “Tulpen uit Amsterdam”.

Tijdens de viering met Johan Wijnker achter het orgel spatten de vonken er letterlijk vanaf.

 

Joost wist LTO Hollands Kroon te overtuigen van het goede, het welzijn van mens in combinatie met oogst en teelt van elk soort voorkomend uit het zaad tot vruchten der aarde zoals bloemen, groente, fruit, graan en bloembollen.

Ton kreeg vrij baan om met een plan te komen en met rustend (nou ja rustend) bloembollenkweker Jan en groenspecialist Piet werden de plannen in werking gesteld.

De Frittelaria’s van bloembollenbedrijf annex vastgoed

J.F .Van Lierop&ZN werden een kopje kleiner gemaakt, want lengte, geur en kleur waren nodig voor een mooie combinatie .

Arno Kroon zette de poorten van zijn pluktuin wagenwijd open, zodat de mannen zich ook hier aardig konden uitleven in kleur en lengte van hetgeen hij in zijn tuin te bieden had .

Bij Pennings De Bild vonden de fritten inclusief de bij hen geplukte narcissen een tijdelijke koele ruimte, waar wij dan ook gretig van profiteerden. Schoonpa Jan mocht zich bij Henk en Jos Smakman met mes en snoeitang heerlijk uitleven in een partij prachtige gele tulpen.

Rinus van der Salm wist ons wederom te verrassen met een prachtig assortiment potnarcissen en krokussen die hij [bedoeld of onbedoeld] voor ons in bloei had getrokken.

Het brood, gebruikt als decoratie in het bloemwerk, werd beschikbaar gesteld door Bakkerij Haakman. En last but not least , Hans van der Geest loste ons probleem op door een gemist assortiment met een aantal prachtige kisten violen op te vangen.

Na een gedegen voorbereiding met betrekking tot het plaatsen van de decorstukken- opzet elementen en steekschalen door het voorbereidende team, konden de bloemversierders hun lusten botvieren. Breezand was vertegenwoordigd door Afra, Lia, Magda, Karin en Ans waarbij wij werden versterkt door Luus en Ank uit ’t Zand en Lisa en Tineke uit Anna Paulowna. De koffie en een heerlijke punt gebak werden tijdens de werkzaamheden op charmante wijze gepresenteerd ……door wie anders dan onze eigen secretaresse Nathalie die assistentie kreeg van Alice.

 

De schoonmaak! Huub wilde niet achter blijven, pakte een bezem en zorgde ervoor dat de aanstormende interieurverzorgers vrij baan had om met boender, leifheit en stofzuiger alles weer spik en span in orde te brengen, dit alles onder auspiciën van Aly die naast de eigen groep assistentie kreeg van het Internationale front.

De tuingroep had inmiddels onder leiding van Ben het hele rand gebeuren rondom de kerk en pastorie een verzorgende onderhoudsbeurt gegeven, zodat ook dat gedeelte er weer tip top bij lag .

Een prachtige viering, die werd geleid door vlootaalmoezenier Jules Post bijgestaan door lectrice Tiny Teeuwen en de misdienaars Don, Jacob en Sjoerd. Een groot scherm (beschikbaar gesteld door de St Janschool) en een beamer (beschikbaar gesteld door parochie Anna Paulowna) zorgde voor visuele ondersteuning van de gesproken woorden tijdens de viering.

Herman opende en sprak zijn dank uit aan de afdeling LTO Hollands Kroon voor hun spontane bijdrage die deze viering mogelijk maakte .

Gerard, sportman in hart en nieren en in training voor zijn tweede beklimming van de Mont Ventoux, gaf een boeiende presentatie met beeld voor de A.L.S. stichting. De collecte was dit jaar bedoeld voor deze stichting. Het fantastische bedrag van € 1000 is opgehaald en inmiddels gestort naar de A.L.S. Stichting.

Frank van den Hoek mocht in een vraag gesprek met Jos zijn uitdagende bevindingen vertellen over zijn werk bij bloemenveiling Flora Holland met daarnaast zijn pas veroverde job als voorzitter van de Lentetuin waarmee hij zijn toehoorders wist te boeien.

Zes jonge kwekers in opleiding sjouwden 6 gevulde mandjes met de oogst van moeder aarde naar voren om de offertafel te vullen .

Een prachtige bloemrijke expositie gepresenteerd en verzorgd door mevrouw Riet Baltus en mevrouw Truus Clemens was voor de bezoekers een lust om te bekijken en oogstte dan ook veel lof en waardering. Na de viering was er koffie en een versnapering gepresenteerd door Leny, Jolanda, Henriette, Marijke, Karin en Gerard.

Het in oorspronkelijke staat terug brengen verliep probleemloos, de expositie werd opgehaald en koster Leo zorgde er voor dat de kruiswegstaties weer op de juiste volgorde werden terug geplaatst .

Het opruimen met assistentie van de tuingroep inclusief de afvoer en het reiniging comité verliep geheel volgens plan .

Ben en Nel hielden een dagelijkse controle, en droegen zorg voor de vlag en een nette en schone entree, en dat is namens de hele organisatie een groot compliment waard.

Mochten er toch nog punten zijn of namen vergeten? Meld het gerust!

Het kan een tip zijn voor een volgende editie.

DANK AAN IEDEREEN DIE DEZE VIERING MOGELIJK

HEEFT GEMAAKT

Copyright © 2004-2019. OLV Praesentatie Anna Paulowna.