Van 29 juni tot en met 1 juli 2015

De diocesane bedevaart naar Kevelaer van het bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert vanuit Noord-Holland een driedaagse busbedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer, waar Maria als de Troosteres der Bedroefden wordt vereerd. Kevelaer maakt de pel­grim een ander mens, jong èn oud. We gaan een paar dagen weg van huis om gesterkt door de genade en de moederlijke troost van Maria, bemoedigd door de kerkelijke plechtigheden en geïnspireerd door de predika­ties, weer huiswaarts te keren. Kevelaer biedt goede gastvrijheid voor alle momenten van de dag: rust en stilte rond de Genadekapel, terrasjes voor een kopje koffie of een verfrissend drankje en goede hotels met een familiaire sfeer. Kevelaer is ook bekend om zijn vele moderne, christelijke kunstwerken.

 

Op maandag 29 juni a.s. vertrekken de bussen uit o.a. Langedijk, Alkmaar, Beverwijk, Haarlem, Heemstede, Hoorn, Volendam en Amstelveen (bij voldoende opstappers per locatie). De bedevaart wordt begeleid door priesters, als pastoor Eric van Teijlingen, pastoor Eugène Jongerden en diaken John Versteeg. Thema van de bedevaart dit jaar is: “Maria, troost en vreugde”. Het programma in Kevelaer omvat een openingslof en intochtprocessie, waarna de bedevaartskaars aan Maria wordt aangeboden. ‘s Avonds is er een plechtige eucharistieviering. Op dinsdag wordt ’s ochtends de Kruisweg overwogen en een Sacra­ments­processie gehouden. ’s Middags is er een bijzonder Maria-uurtje. ’s Avonds viert mgr. Jan van Burgsteden een pontificale hoogmis, welke wordt opgeluisterd door het koor en orkest van de basiliek. De dag wordt afgesloten met een lichtprocessie over het plein rond de Genade­kapel. Na de ochtendmis op woensdag wordt afscheid genomen van Kevelaer. Na de lunch vertrekken we weer uit Kevelaer en zijn we aan het eind van de middag weer thuis.

 

Voor meer informatie of aanmelding voor deze bedevaart kunt u contact opnemen met mevrouw Janny Versteeg (telefoon: 023-5360615 of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Gelieve na 11 mei te bellen.

Copyright © 2004-2019. OLV Praesentatie Anna Paulowna.