Tuinschuur:

Dinsdag 16 juni zijn mensen van de tuinploeg begonnen met de renovatie van de tuinschuur. Het komt er prachtig uit te zien. Deze mensen zijn van alle markten thuis lijkt het wel. Op de foto ziet u van achter naar voren: Henk van Kooten, Kees Kaak en de kersverse nieuwe tuinman Gerard Looijesteijn.

Kunst Schildering:

De muur is door stukadoorsbedrijf René Glas prachtig vlak gemaakt. René deed dit gratis voor ons als bijdrage aan het toekomstige kunstwerk. Dank je wel René! Na een aantal dagen heeft Jos de wand met witte muurverf bewerkt. Dit is nodig voor een goede hechting.

 

Maandagmorgen 22 juni  heeft kunstschilder Jos Groneschild  gewerkt aan een gordijn dat tijdens de schilderperiode voor het kunstwerk komt te hangen. Met oude lakens wordt zijn werk voorlopig afgeschermd tot het helemaal klaar is. Komende weken zult u steeds een wat “rommelig” altaar zien want ja, waar gewerkt wordt vallen “spaanders”.

 

Plan Bethanië:

Of te wel Nieuweweg 11. Theo Ruitenburg heeft even geholpen om weer een paar borden “Verboden Toegang” te plaatsen. Niet dat we zo streng zijn, maar we moeten voorkomen dat onbevoegden het terrein betreden aangezien de parochie aansprakelijk is wanneer er narigheid van komt.  Verder vraagt het bisdom om een taxatierapport en dat zullen we laten maken. Dat wordt wel eind juli want de taxateurs hebben het erg druk . Bovendien hebben we de  Corona regels plus vakanties enz. U begrijpt het al, geduld is een schone zaak.

Mariakapel:

De aanvraag voor een bouwmachtiging plus een financieringsmachtiging zijn in voorbereiding. Alles wat we willen doen is gebonden aan een machtiging. Het bisdom is daar heel strikt in en dat zullen we netjes doen. Uitgaven boven de € 10.000,00 behoeven de goedkeuring van het bisdom, vandaar.

Kerkbanken:

De leegte die de vertrokken kerkbanken hebben achter gelaten wordt al weer een beetje gebruikt. Bij de openstelling van de kerk,  afgelopen maand , kwamen er regelmatig mensen even aan tafel zitten bij de dienstdoende oppas. Een soort “stamtafel” heel inspirerend. Inmiddels is er bericht van de linoleumfabriek over de vloerbedekking, zij stellen 50 m² beschikbaar. Daar zijn we erg blij mee. Binnen de parochieraad wordt verder gekeken naar de invulling van het totale vlak.                          

Leo Huiberts heeft gekeken naar de mogelijke afmetingen van de te bouwen koffietafel. Wellicht wordt dat 300 x 70 cm. Deze koffietafel  wordt hoger dan de bestaande tafels, want dat werkt prettiger en spaart bovendien de rug. Het zelfde geldt voor de zwenkwielen die er onder komen waardoor we het geheel probleemloos kunnen verplaatsen In de Pastorale van september zullen we u weer verder bijpraten. De Projectgroep.

Copyright © 2004-2023. OLV Praesentatie Anna Paulowna.