De lente is gekomen, en de Polderse Bloemendagen trekken weer toeristen van overal over de wereld. Alsof Corona nooit geweest is; iedereen reist weer en ontdekt nieuwe plekken en mensen. En dit alles met een levenslust alsof we in een maand alle verwaterde contacten willen aanhalen.

In Kenia heeft de pandemie een groot gat geslagen in de samenleving. Veel mensen zijn hun baan kwijt geraakt, of hun onderneming heeft het niet gered, en moeten weer terugvallen op de landbouw. Mais en bonen verbouwen om in ieder geval te eten te hebben.

Voor de schoolgaande jeugd heeft dit ook gevolgen gehad voor het schoolgeld dat betaald moet worden. Meer kinderen werden daarom van school gehaald.

Maar wij blijven doorgaan met onze schoolgeld projecten. Al is het een druppel op een gloeiende plaat, het kan voor het specifieke kind net het verschil maken. Ben je net wel in staat om je schooldiploma te halen of net niet.

Het is alweer een poosje geleden dat de drie koningen geld hebben opgehaald voor Kansrijk. Het was nog in Coronatijd, met beperkt kerkbezoek.  Maar om dan toch weer een bijdrage voor Kansrijk te ontvangen is hartverwarmend. Hartelijk dank aan deze kleine groep goeie gevers.

De ontwikkeling in Oostelijk Afrika heeft mij onlangs een groot persoonlijk voordeel gegeven.

Mijn dochter moest tijdens een vakantie, waarin ze de Kilimanjaro beklom, doodziek opgenomen worden in een ziekenhuisje in Moshi, Tanzania. Ze raakte in coma, door wat later bleek, malaria. Dankzij de goede medische opvang heeft ze dit overleefd. We zijn heel dankbaar dat dit zo goed is afgelopen. En het heeft mijn overtuiging gesterkt dat we één wereld zijn, één grote wereldgemeenschap die het samen met elkaar moet doen.

Anja Doedens

Al onze activiteiten staan op de website: www.StichtingKansrijk. Iedere donatie is welkom op NL63RABO 0303 1718 39. Gebruikte schoolboeken worden door Gerke voor Kansrijk verkocht,  contact: 0223-522808. Voor Kansrijk informatie; bel secretaris Anja Doedens: 06-33368936.

Copyright © 2004-2022. OLV Praesentatie Anna Paulowna.