Een nieuw jaar is begonnen. Bijna onvermijdelijk kijken we dan even terug. En dat kunnen we gelukkig weer met voldoening doen.

Er waren ook afgelopen jaar weer vele vrijwilligers met schubben, vele gulle donateurs via de bank, vele kinderen die de benen uit hun lijf hebben gerend tijdens de sponsorloop en liefhebbers die de kaartavonden en herfstworkshop bezochten.

Daardoor was Kansrijk ook dit jaar weer in staat om heel veel hulp te bieden in de verschillende landen in Afrika. Voor heel veel kinderen is er weer schoolgeld betaald. We hebben weer meerdere projecten kunnen steunen die meer doen dan alleen scholing aanbieden door ook de thuissituatie positief te stimuleren op diverse manieren. Er is een stevig begin gemaakt voor veilige toiletten in Koru, Kenia. Ook heeft deze overvolle school weer hun jaarlijkse bijdrage kunnen ontvangen voor 2 extra leraren.

Kortom: het is voor vele kinderen weer een Kansrijk jaar geweest. Op naar het volgende jaar!

 En dat begon meteen al goed deze maand. Jos Smakman belde onverwacht: ziet Kansrijk kans om binnen een paar dagen een legertje vrijwilligers op de been te krijgen om een extra partij lelies te schubben? Opbrengst uiteraard voor ons goede doel.

Ik zou bijna zeggen: natuurlijk lukt dat. En zelfs zo goed dat de sessie een dag korter was dan ingeschat. Opbrengst ruim € 1.160.- Wat een heerlijk begin van 2017!!! Alle mensen die zich hiervoor ingezet hebben: héél hartelijk dank. Geweldig!

En ergens in februari zullen er nog meer bollen geschubd moeten worden. De data weten we nog niet precies. Maar we hebben al te horen gekregen van meerdere mensen dat ze weer tijd gaan proberen vrij te maken om te komen helpen. Dus we hebben er alle vertrouwen in dat ook dit weer

succesvol gaat verlopen. Zo gauw we meer weten laten we van ons horen.

Ook zijn in januari de drie koningen weer op pad geweest. Of eigenlijk: de 6 koningen. 3 in Spoorbuurt en 3 in Breezand. De kinderen hebben weer heel enthousiast hun best gedaan en de opbrengst was er dan ook weer naar: ruim € 400.- Weer een prachtige aanvulling op het Kansrijk-budget. Heel hartelijk bedankt, majesteiten. En heel graag tot volgend jaar.

En dan gaan we ook altijd gezellig klaverjassen in februari. Zo ook dit jaar, maar......nu eens op de zondagmiddag. En wel op 26 februari. Voor sommige mensen wordt het erop uit gaan in de avond en pas tegen middernacht thuiskomen bezwaarlijk. Alleen de dag, nu op zondag, en het tijdstip, nu van 14.00 uur tot rond 18.00 uur, veranderen. Verder blijft alles hetzelfde: € 7.- entree, geen maat nodig, alle opbrengsten, ook die van de versnaperingen, komen ten goede aan Kansrijk. Kom met zoveel mogelijk kaartliefhebbers, ruimte en koffie zat! Het is altijd gezellig en dat gunnen we iedereen. En nu het in de middag is zullen er misschien nog meer mensen zin hebben om aan te schuiven.

Copyright © 2004-2020. OLV Praesentatie Anna Paulowna.