Zo aan het eind van 2015 willen we terugkijken wat er allemaal op het Kansrijkfront is gebeurd.

-Namens de St. Janschool in Breezand hebben we de st. Johnschool in Koru, Kenia weer kunnen steunen door het salaris van twee extra leraren te betalen.

-Voor bijna 200 kinderen is het schoolgeld geheel of gedeeltelijk betaald. Behalve voor gewone kinderen uit onvermogende gezinnen die een kans verdienen, ook voor weeskinderen, gehandicapte kinderen en voor kinderen die daarvóór in steenmijnen werkten in Rwanda.

-In Tanzania zijn twee mannen opgeleid tot speciale rolstoelbouwer en hun werkplaats wordt volgend jaar opgericht en ingericht.

Dit alles hebben we kunnen realiseren met uw hulp. Daarvoor willen wij u heel hartelijk bedanken. Voor de kinderen in Afrika maakt u het verschil tussen een kansarme en een kansrijkere toekomst.

 

Maar dit alles kostte geld. Veel geld. En ook volgend jaar zijn er weer plannen die veel geld gaan kosten:

-De twee leraren in Koru moeten uiteraard iedere maand opnieuw salaris krijgen. Maar zij zijn zó belangrijk voor de school om de overvolle klassen een beetje te verlichten dat we daar ook komend jaar graag geld voor reserveren.

-Ons streven is om zo veel mogelijk van de gesponsorde kinderen te blijven steunen tot ze van de lagere school afkomen om zo een solide basis te leggen waar ze zelf op voort kunnen. Daarvoor is dus ook in de komende jaren heel veel geld nodig.

-Wij verwachten dat het project in Tanzania komend jaar zijn vervolg krijgt en gaat draaien zoals begroot. Er zijn nu geen plannen om daar nog verder in te investeren. Maar daarvoor in de plaats staan er diverse andere projecten te trappelen om honorering. Welke we gaan kiezen weten we op dit moment nog niet maar dat we een nieuw project gaan aanpakken hebben we al wel besloten. Zo gauw we de beslissing hebben genomen leest u hier meer over.

 

En voor al deze plannen hebben we wel weer hulp nodig. We hopen heel erg dat we weer op steun van u allen mogen rekenen.

Of u nu komt kaarten, komt helpen lelieschubben, op de bloemstuk-workshop komt, een muts kocht, boeken doneert voor de verkoop of rechtstreeks geld doneert: uw hulp is heel erg welkom. Zonder deze hulp kunnen wij natuurlijk helemaal niets doen voor de kinderen die het zonder ons niet kunnen redden.

 

Rest ons u allen heel fijne feestdagen toe te wensen en een heel gelukkig, gezond en Kansrijk 2016.


met vriendelijke groeten,
het Kansrijk bestuur.

Copyright © 2006 - 2019.  OLV Praesentatie Anna Paulowna.