Op zondag 4 oktober zijn 20 kinderen en 1 volwassene gevormd door Vormheer bisschop Mgr. Hendriks, samen met pastoor Ivan en diaken Henk ging hij voor in deze feestelijke viering. De kinderen komen uit onze parochies ’t Zand, Anna Paulowna, Breezand, Den Helder, Julianadorp en Texel. De volwassene is een parochiaan uit Schagen.

De voorbereiding van het vormsel is dit jaar door het corona virus anders verlopen. In januari dit jaar begonnen we voortvarend en konden we vier bijeenkomsten bij elkaar komen. Toen kwam de gedeeltelijke lock down en zijn de catecheses door pastoor Ivan online gegeven. Vlak voor de viering op 4 oktober hebben we nog het sacrament van boete- en verzoening kunnen vieren, dat was heel mooi om samen met de kinderen te kunnen beleven. 

Deze zondag kwamen we bij elkaar met de vormelingen, hun ouders en broertjes/zusjes. Via een live-stream konden de belangstellenden de viering thuis volgen.

Een mooie en feestelijke middag hebben wij met elkaar beleefd die mede door de muzikale begeleiding van Sara, Wies, Jip en kapelaan Pawel door iedereen als intens en bijzonder werd ervaren.

Volgend jaar wordt de voorbereiding van het vormsel wederom gegeven door het pastorale team met behulp van de werkgroep die bestaat uit Anita Bakker en Agnes Borst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Copyright © 2004-2023. OLV Praesentatie Anna Paulowna.