Ons leventje hier is weer bijna als vóór Corona. De meesten van ons kunnen weer gaan en staan waar ze willen, en dan besef je hoe belangrijk die bewegingsvrijheid is. Niet belemmerd worden door ziektes is een groot goed. Veel mensen zijn er dan ook zo blij mee dat aan hun reislust nauwelijks kan worden voldaan door de vliegtuigen, treinen en autowegen. Gelukkig hebben ook veel mensen het wandelen en fietsen ontdekt alsmede het thuiswerken. Mooie gevolgen van Corona.

In Rwanda ebt het effect van Corona en de lockdown wat langer door met grotere inkomensonzekerheid. Het brede project om kinderarbeid tegen te gaan heeft ondanks beperkte sponsors toch geleid tot de inrichting van een oefenwerkplaats voor leerbewerking. Dus hoewel beperkter dan gewild, de activiteiten gaan toch door! Het project heeft mensen met een lange adem.

In Kenia is Pater Kraakman onze contactpersoon in Nanga, Kisumu District van Kenia. Vorig jaar is hij geveld door Corona, maar gelukkig is hij weer genezen en gaat gewoon op de oude voet door. Hij heeft goede kennis van zijn parochianen waardoor hij schoolgeld van ons aan de armere kinderen in zijn parochie kan geven. Hij doet dit al vele jaren. Hij is ook actief als bouwpriester met het maken van een grote hal voor zijn parochie. Terwijl bij ons de kerken sluiten, groeit de katholieke gemeenschap daar. Ze hebben te kampen met extreme regenval, waardoor soms alles onder water staat, afgewisseld met lange periodes van droogte. Hier hebben ze op korte termijn nog geen goed antwoord op.

In oktober hebben alle klassen van de Sint Janschool hardgelopen om goede doelen te sponsoren. Ze hebben uitzonderlijk goed hun best gedaan, echt het vuur uit de sloffen gelopen.

Dit heeft de sponsors, hun vaders, moeders, opa’s en oma’s gelijk een stuk armer gemaakt want er is weer een recordbedrag opgehaald. Eén derde hiervan ging naar Stichting Kansrijk en dat was 1250 Euro!!! Allemaal hartelijk bedankt voor dit geweldige bedrag!

De drie Koningen zijn ook weer langs geweest voor St. Kansrijk. Koning Pleun, koning Heidi en koning Jula, de 3 wijzen uit het oosten, zijn door het koor Zimra even vrijgemaakt om in de kerk weer geld voor ons op te halen. Het is echt hartverwarmend dat dit oude ritueel zoveel gulle gevers heeft.

De Vrouwen van Nu, afd. Anna Paulowna hebben met de leden €110 bijeengebracht voor Kansrijk, hartelijk dank!

Dit jaar, op 21 oktober bestaat Stichting Kansrijk 30 jaar. We willen dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus te zijner tijd horen jullie hier meer van. 

We wensen iedereen een gezond en vrolijk nieuwjaar!

Namens het bestuur; Lia Ruijter, Coos Maters, Angela Ruijter, Sandra van der Lee en Anja Doedens

Onze activiteiten staan op de website: www.StichtingKansrijk.

Donaties zijn welkom op NL63RABO 0303 1718 39.

Gerke verkoopt gebruikte schoolboeken voor Kansrijk,  contact: 0223-522808.

Voor Kansrijk informatie; bel secretaris Anja Doedens: 06-33368936.

Copyright © 2004-2023. OLV Praesentatie Anna Paulowna.