Onze Lieve Vrouw Praesentatie

Anna Paulowna

Inlogformulier

Artikel plaatsen?
dan eerst inloggen.
.

Op zaterdag 21 april hebben we afscheid genomen van het gemengde koor Caecilia. In een volle kerk trok het koor nog eenmaal alle zangregisters open. Vele parochianen en ook oud-koorleden waren  aanwezig om deze laatste keer mee te beleven. Het was een sfeervolle eucharistieviering met o.a. in het Latijn gezongen Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus en Agnus Dei met als voorgangers pastoor Ivan, diaken Henk en V.O.Per Marijke.  Na vele tientallen jaren , eerst als mannenkoor Caecilia, later mochten ook de ongetrouwde dames in een dameskoor zingen (het Agneskoor) en in 1970 werd het gemengde koor Caecilia opgericht. Vanaf het begin met dirigent Jos van Kuijeren en hij is, met een kleine onderbreking van 4 jaar, tot nu toe de dirigent geweest van dit koor. Er zijn altijd veel trouwe leden geweest en een aantal is 30, 40 ,50 of zelfs zestig jaar lid geweest. Het koor was een grote familie waar veel lief en leed samen gedeeld werd. Het koor heeft al die jaren de muzikale inbreng verzorgd bij trouw- en rouwplechtigheden, bij hoogfeesten van Kerstmis,

Pasen, Pinksteren , bij eucharistievieringen maar ook concerten gegeven, zelfs in binnen en buitenland. Maar nu heeft het koor besloten om met “pensioen” te gaan en plaats te maken voor andere manieren van het opluisteren van vieringen onze kerk. Hoe dat er gaat uitzien is nu nog in de maak maar waar een deur dicht gaat , gaat er ook weer een open!. Na afloop van de viering werd er , onder het genot van een kopje koffie of thee, nog lang nagepraat en werden vele herinneringen en anekdotes met elkaar gedeeld. 

De parochieraad wil iedereen voor zijn /haar inzet bedanken bij het vele malen repeteren en zingen in onze kerk en ver daarbuiten: dirigent, organisten, koorleden, oud-koorleden, bestuursleden van het koor enz. Bedankt voor jullie inzet en we hopen velen van U nog regelmatig terug te zien of te horen in onze parochiekerk.

Namens de parochieraad Hans van Tongerlo

Copyright © 2019. OLV Praesentatie Anna Paulowna.