Onze Lieve Vrouw Praesentatie

Anna Paulowna

“De Zonnebloem? Is dat niet van die bootvakanties voor oude en zieke mensen?”.

Dat is meestal het antwoord als ik mensen vraag of ze bekend zijn met de Zonnebloem.

Inderdaad, het antwoord klopt, maar de Zonnebloem is véél meer!

Ten eerste is de Zonnebloem er niet alleen voor oude, zieke mensen maar voor alle mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking die daardoor in een isolement dreigen te raken.

De Zonnebloem organiseert vakanties voor deze mensen in zorghotels in Nederland, Duitsland en zelfs in Spanje. Naast deze vakanties organiseert de Zonnebloem ook leuke uitjes naar musea, theaters, dierentuinen, natuurgebieden en andere evenementen die normaal niet makkelijk toegankelijk zijn voor deze doelgroep. Voor rolstoelen, vrijwilligers en verpleging wordt gezorgd.

De Zonnebloemafdeling Anna Paulowna-Breezand

bestaat uit een groep van 30 vrijwilligers die met vaste regelmaat onze gasten een bezoekje brengen, gewoon voor de gezelligheid.

Daarnaast doen we vele leuke dingen met elkaar. Onze activiteiten van het afgelopen jaar :

Bezoek Lentetuin, bezoek museum Oud Anna Paulowna, van Gogh workshop in de Keesschuur, met de trein door de Schoorlse duinen, busrit over de Westfriese Omringdijk, winkelen in Schagen, picknick, Sinterklaasfeest, kerstconcert, bloemen mozaïeken kijken, naar de bioscoop, Sans Souci toneel, ontspanningsmiddagen bij Neuvel, uit eten bij de Pijler, een cabriorit, bezoek van Blanckendaellpark, smartlappen zingen.

Ook doen we ons best om persoonlijke wensen van onze gasten te realiseren. Zo is er sinds kort in onze regio een familie-rolstoelauto beschikbaar om onze gasten meer bewegingsvrijheid te kunnen bieden. Een vrijwillige chauffeur kan hier evt. bij ‘geleverd’ worden.

Nationale Ziekendag en de Samenvaartkerk

In de maand september zal De Zonnebloem weer aandacht besteden aan de jaarlijkse Nationale Ziekendag. Dan worden wij Nederlanders bewust gemaakt van zieken en gehandicapten in onze eigen leefomgeving. In de plaatselijke RK kerken zal er, onder andere middels een collecte, aandacht aan besteed worden. Door mee te doen ondersteunt u al die belangrijke activiteiten voor al die mensen die het zo hard en hard nodig hebben!!We zijn heel blij dat de Samenvaartkerk dit jaar ook meedoet met dit goede initiatief.Na de dienst worden er door de vrijwilligers van de Zonnebloem bloemen met adressen uitgedeeld aan de kerkgangers. Met deze bloemen en een bezoekje kunt u die dag een zieke verrassen. Zo krijgt de zieke mens die dag eens extra aandacht en een ander gezicht te zien.

Namens De Zonnebloem alvast heel hartelijk dank!

Carolien van Lierop, vz. afdeling Anna Paulowna- Breezand.

Copyright © 2004-2020. OLV Praesentatie Anna Paulowna.